PTT Kart Şifresi Nasıl Alınır? (4 Farklı Yöntemle Şifre Alma)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PTT Kart Şifresi Nasıl Alınır? (4 Farklı Yöntemle Şifre Alma); PTT kart şifresini almak için yapmanız gerekenleri adım adım paylaştık. PTT Kart Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım? PTT Kart Şifrem Bloke Oldu, Ne Yapmalıyım gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

PTT kart şifre işlemleri, kartı teslim alındıktan sonra çok geç olmadan yapılmalıdır. Çünkü kart için şifre alma adımlarını tamamlamadan kartınızı kullanamaya başlayamazsınız. Ayrıca bir kart şifresini alarak kendinize özel bir kombinasyonla değiştirmek güvenlik için de önemli bir adım. Bu nedenle PTT kart şifre alma işlemlerini hızlıca halletmekte fayda var.

Tabii bu noktada şifre için ne yapmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Merak etmeyin. Biz bu yazıda “PTT kart şifresi almak istiyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum” diye düşünenlerin aklından geçen tüm sorulara yanıt vereceğiz. Böylece siz de herhangi bir sorun yaşamadan PTT kartınıza şifre tanımlayabileceksiniz. Şimdi ilk olarak bir liste yapalım. Yazı içerisinde detaylarını açıklayacağımız konuları sıralayalım:

  • PTT kart şifre nasıl alınır?
  • PTT kart şifre değiştirme işlemi nasıl yapılır?
  • PTT kart şifremi unuttum, ne yapmalıyım?
  • PTT kart şifre bloke kaldırma için ne yapmam gerek?
  • PTT kart şifre oluşturma aşamasında nelere dikkat etmeliyim?

Hemen ilk madde ile detayları paylaşmaya başlayalım. PTT kart şifre öğrenme işlemi nasıl yapılır, ona bakalım.

Makalede Neler Var?

PTT Kart Şifresi Nasıl Alınır?

1. Çağrı Merkezi Aracılığıyla PTT Kart Şifre Alma

2. PTT Şubelerinden Kart Şifresi Alma

3. SMS İle PTT Kart Şifresi Alma

4. PTT Kart Online İşlemler İle Şifre Alma

PTT Kart Şifre Değiştirme İşlemleri Nasıl Yapılır?

PTT Kart Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

PTT Kart Şifrem Bloke Oldu, Ne Yapmalıyım?

PTT Kart Şifresi Oluştururken Nelere Dikkat Etmeliyim?

PTT Kart Şifresi Kaç Hanelidir?

PTT Mobil Var mı?

PTT Kart Şifresi Nasıl Alınır?

PTT kartınızın şifresini almak için izleyebileceğiniz 4 farklı yol var. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Çağrı merkezi aracılığıyla şifre alma
  • PTT şubelerinden şifre alma
  • SMS ile şifre alma
  • PTT online şifre alma

Bu yöntemlerin hepsini yeni gelen PTT kartınıza şifre almak için kullanabilirsiniz. Şimdi sırayla bütün yöntemlerin detaylarına bakalım. Çağrı merkezi ile başlayalım.

PTT Kart Nedir? Başvurusu Nasıl Yapılır? 

1. Çağrı Merkezi Aracılığıyla PTT Kart Şifre Alma

Müşteri hizmetleri ile telefonda görüşerek PTT karta şifre alabilirsiniz. Oldukça pratik ve hızlı olan bu yöntem birçok kişi tarafından kullanılıyor. Yapmanız gerekenler şöyle:

  • PTT sistemine kayıtlı cep telefonunuzdan 444 1 788 PTT çağrı merkezini arayın.
  • Menüden şifre işlemlerini seçerek ilerleyin.
  • Sistem sizi bir müşteri temsilcisine yönlendirecek. Buradan kartınıza şifre alabilirsiniz. 

Gördüğünüz gibi oldukça basit ve hızlı bir işlem. Yalnız numaranızın PTT sistemine kayıtlı olması şart. Bunu unutmayın ve kart başvuru formunda telefon numaranızı doğru bir şekilde yazdığınızdan emin olun. 

Çağrı merkezi yöntemi bu şekilde. Şimdi PTT şubelerinden şifre almak için ne yapmak lazım, ona bakalım.

2. PTT Şubelerinden Kart Şifresi Alma

Herhangi bir PTT şubesine kartınız ve kimlik belgenizle başvurarak şifre alabilirsiniz. Bu noktada size en yakın PTT şubesini öğrenmek isterseniz, bölüm sonunda verilen linki kullanabilirsiniz.

Şubeye gidip kartınıza şifre almak istediğinizi söylediğinizde ilgili kişi size yardım olacaktır. 

Sırada SMS yöntemi var. Onu da inceleyelim.

Size en yakın PTT şubesinin adres ve telefon bilgilerine ulaşmak için TIKLAYINIZ!

3. SMS İle PTT Kart Şifresi Alma

PTT sistemine kayıtlı cep telefonunuzdan SMS göndererek de şifre alabilirsiniz. Yalnız bu yöntem sadece PTT bonus kart için geçerlidir. Bilginiz olsun.

  • PTT bonus karta kısa mesaj ile şifre almak için yapmanız gereken, ŞİFRE yazıp boşluk bıraktıktan sonra kartınızın şifresi olmasını istediğiniz 4 haneli sayıyı girmek. 
  • Ardından bir boşluk daha bırakarak kart numarasının son 4 hanesini ve kartın arka yüzünde yer alan güvenlik kodunu (CVC) yazarak 3290’a göndermek.
  • Yani oluşturulacak mesaj şu şekilde olmalı: ŞİFRE 4587 1111787. Burada “4587” şifre, “1111” kart numarasının son 4 hanesi, “787” güvenlik (CVC) kodu.

Kısa mesajla şifre almak da bu şekilde. Son olarak PTT internet bankacılığı giriş yöntemi ile şifre almaya bakalım.

4. PTT Kart Online İşlemler İle Şifre Alma

PTT kart mobil ve internet bankacılığı ile bağlantılı. Bu sayede PTT internet bankacılığı şifre almak için kullanılabiliyor. Tabii bunun için PTT online bankacılık şifresine sahip olmalısınız. Yani PTT internet bankacılığını zaten kullanıyor olmanız gerekiyor. Bu yöntemle kartınıza şifre almak için aşağıda verilen adımları izleyebilirsiniz:

  • İlk olarak bölüm sonunda verilen linke tıklayın ve PTT bank giriş sayfasına gidin. 
  • Şifre ve kullanıcı adı ile sisteme giriş yapın.
  • Açılan ekranın sol tarafında bir menü göreceksiniz. Orada “Kart İşlemleri” sekmesini seçin ve şifre alma adımlarını tamamlayın.

Eğer PTT internet bankacılığı şifreniz yoksa, giriş için e-Devlet sistemini de kullanabilirsiniz. Fakat burada giriş sırasında elektronik imza kullanmanız gerekiyor. e-Devlet şifresi yetmiyor. Yapmanız gerekenler şöyle:

  • Bölüm sonunda verilen linke tıklayarak e-Devlet panelinin ilgili sayfasını ziyaret edin. 
  • Açılan sayfada yukarıdaki menüden “e-İmza” sekmesine gelin ve istenilen bilgileri girin.
  • Sisteme bu şekilde giriş yaptıktan sonra karşınıza bir yönlendirme sayfası çıkacak. Burada “Uygulamaya Git” yazısına tıklayın.
  • Sistem sizi otomatik olarak PTT internet bankacılığının şifre işlemleri sayfasına yönlendirecek. Buradan kart şifrenizi alabilirsiniz. 

İnternet üzerinden kart şifresinin nasıl alınacağını da öğrenmiş olduk. Şimdi şifreyi değiştirmek için neler yapılabilir, ona bakalım.

PTT internet bankacılığı giriş sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

e-Devlet sisteminin “PTT Genel Müdürlüğü – PTTbank İnternet Bankacılığı PTTkart Şifre Alma sayfasını ziyaret etmek için TIKLAYINIZ!

PTT İPÇ Şifresi Nedir? Nasıl Alınır?

PTT Kart Şifre Değiştirme İşlemleri Nasıl Yapılır?

PTT kartı şifrenizi aldıktan sonra ya da istediğiniz herhangi bir zamanda değiştirebilirsiniz. Bu, kartın güvenliği için önemli bir adım. Örneğin, siz şubede şifre oluştururken birinin kart bilgilerinizi duyduğunu düşünüyorsanız, hemen şifrenizi değiştirmenizde fayda var. Aynı şekilde telefonla konuşurken, internetten işlem yaparken ya da alışveriş sırasında kart şifrenizin ifşa olduğunu düşünüyorsanız, hemen değiştirmelisiniz. 

Kart şifresini değiştirmek için bir önceki bölümde verilen yöntemlerin hepsini kullanabilirsiniz. Bunlara ek olarak PTT şifre güncelleme ve değiştirme işlemleri için PTTmatik de kullanılabilir. Şöyle ki:

  • Yeni aldığınız kartınıza bir önceki bölümde verilen yöntemleri kullanarak şifre tanımladıktan sonra, o kartı PTTmatikler de kullanabilirsiniz. 
  • İşte şifre değişimi için de kartı PTTmatik’e takarak ilerleyebilirsiniz. Şifrenizi girip devam ettiğinizde menüde yer alan “Şifre İşlemleri”ni göreceksiniz. Buradan şifrenizi dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. 
  • Daha önce de dediğimiz gibi, şifre değiştirmek için; çağrı merkezi, internet bankacılığı, SMS ve şube yöntemlerini de kullanabilirsiniz. 

Bu konuyu da açıklamış olduk. Şimdi önemli bir noktaya daha değinelim ve kart şifresini unutanların yapması gerekenlere bakalım.

PTT Kargo Kapandı Ne Demek? PTT Torba Kapandı Ne Anlama Geliyor?

PTT Kart Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

PTT kartınızın şifresini unuttuysanız, şifre alma işlemlerini baştan yapmanız gerekir. Bu aşamada ilk bölümde verilen 4 yöntemi kullanabilirsiniz.

  • Tıpkı kart ilk aldığınız zaman gibi, çağrı merkezi, internet, SMS ya da şube yöntemlerinden biri ile kartınıza şifre oluşturabilirsiniz. 
  • Fakat bu durumda PTTmatik ile şifre değişimi yapamayacağınızı unutmayın. Çünkü PTTmatik üzerinden şifre işlemlerine ulaşmak için kartı kullanmanız gerekiyor. Kartsız işlemler menüsünde bu seçenek yok. Kartlı işlem yapmak için de şifreye ihtiyacınız var. Bu nedenle bu yöntem şifre unutulduğunda kullanılamıyor. 

Şifrenin unutulması durumunda yapılması gerekenler de bu şekilde. Şimdi bir de bloke konusuna değinelim.

PTT Kart Şifrem Bloke Oldu, Ne Yapmalıyım?

Şifrenizi 3 defa yanlış girmeniz durumunda sistem güvenlik sebebiyle kart şifresini bloke eder. Yani artık o şifre kullanılmaz olur. Bu durumda yapabilecekleriniz şu şekilde:

  • Bloke kaldırmanın en kolay ve pratik yolu, çağrı merkezi ile görüşmek. 444 1 788 PTT çağrı merkezini arayarak durumu anlattığınız ve gerekli güvenlik aşamalarını tamamladığınız takdirde, kart şifrenizi yenileyebilir ve blokeyi kaldırabilirsiniz.
  • Bu işlem için kartınız ve kimlik belgenizle beraber herhangi bir PTT şubesine de başvurabilirsiniz. 

Buraya kadar farklı durumlarda şifre oluşturulması için neler yapılabileceğini konuştuk. Şimdi de şifre oluştururken nelere dikkat etmemiz gerektiğine bakalım.

PTT Kart Şifresi Oluştururken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Kart şifresi güvenlik açısından önemli. Bu nedenle şifre oluştururken dikkatli olmakta fayda var.

  • Şifreniz sizin ya da bir yakınınızın doğum tarihi olmamalı.
  • Ardışık sayılardan oluşan (1234 gibi) şifreler tercih etmemelisiniz. 
  • Şifre koyarken herkesin aklına gelmeyecek ama sizin de unutmayacağınız bir kombinasyon belirlemelisiniz.
  • Şifre oluşturma ve değiştirme aşamasında kimsenin şifrenizi öğrenmediğinden emin olmalısınız.
  • Şifreyi bir kağıda yazıp cüzdan gibi kaybolduğunda sorun olacak ya da çalınabilecek yerlerde saklamamalısınız.

PTT kart şifresi hakkındaki tüm bilgileri sizlere ilettik. Son olarak bir toparlama yapalım ve konuştuklarımızı özetleyelim:

  • Yeni gelen PTT karta şifre almak gerekir.
  • Bu aşamada şifre almak için çağrı merkezi, internet bankacılığı, PTT şubeleri ve SMS yöntemi kullanılabilir.
  • SMS yöntemi yalnızca PTT bonus kart için geçerlidir. 
  • İnternet bankacılığı yöntemini online işlemler şifresi olan kullanıcılar uygulayabilir. 
  • Ayrıca internet bankacılığına giriş için e-Devlet sisteminde e-İmza alternatifi de kullanılabilir. 
  • Bir kere alınan kart şifresi istenildiği zaman PTTmatik’ten değiştirilebilir. 
  • Unutulan kart şifresi için ilk kez şifre alma aşamasında uygulanan yöntemlerden biri seçilebilir.
  • Bloke olan kart şifresi için çağrı merkezi ile görüşmek ya da bir PTT şubesine gitmek gerekir.

Siz PTT kart için şifre oluştururken hangi yöntemi tercih edersiniz? Tecrübe ve fikirlerinizi bizlerle paylaşmak isterseniz yazının altındaki yorumlar kısmını kullanabilirsiniz.

Sizler için her zaman en ayrıntılı ve güncel bilgileri bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu konu ile ilgili bizlere söylemek istedikleriniz varsa, iletişim sayfamızı ya da herhangi bir yazı altında bulunan yorumlar kısmını kullanabilirsiniz. Yazılarımızdan yayınlandıkları anda haberdar olmak için Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz.

PTT Hesap Bakiyesi Öğrenme 

PTT Adıma Yatan Para Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

PTT Para Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır?

PTT Kart Şifresi Kaç Hanelidir?

4 hanelidir.

PTT Mobil Var mı?

Evet.

Yazımızı Puanlamak İster misiniz ? [Total: 0 Average: 0]

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PTT Kart Şifresi Nasıl Alınır? (4 Farklı Yöntemle Şifre Alma)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir