Tapu Başvuru Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tapu Başvuru Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? Tapu başvuru sonucunu öğrenmek isteyen kişiler için kısa yolları paylaştık. Tapu Kayıt Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi verdiğimiz yazımızda aklınıza takılan soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Ev, arsa, iş yeri gibi taşınmazlara ait bilgiler, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınır ve saklanır. Vatandaşlar sahibi olduğu her taşınmaz için bir tapuya sahip olur ve bu tapu, taşınmaza ait sahiplik beyanında ya da alışveriş işlemlerinde resmi evrak yerine geçer, dolayısıyla büyük bir öneme sahip olur. Tapu için yapılan başvurulardan sonra işlemlerin hangi durumda olduğunu öğrenmek isteyen vatandaşlar, buna yönelik işlemleri günümüzde internet üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi web sitesinden sağlamış olduğu servis ile başvurunun hangi aşamada olduğunu öğrenmek mümkünken yine TKGM’nin e-Devlet sistemi üzerinden sunduğu bir diğer hizmet ile başvurusu sonuca bağlanan tapulara ilişkin kayıt bilgilerini de öğrenmek mümkündür.

Makalede Neler Var?

Tapu Başvuru Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Tapu Kayıt Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Tapu Harcı Ödeme Süresi Kaç Gündür?

Tapu Harcını Ödemezsek Ne Olur?

Tapu Başvuru Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne yapmış olduğunuz başvurulara ilişkin tapu durumu sorgulama işleminizi TKGM’nin resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

  • Tapu başvuru takip işlemine başlamak için ilk olarak bu bölümün en altında yer alan bağlantıya tıklayıp Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü web sitesinden ilgili sorgulama ekranını açın.
  • Bu sistemden tapu evrak sorgulama yaparak başvurunuza ait durumu öğrenmek istiyorsanız ilk olarak sistemden şehir ve müdürlük bilgilerini seçin.
  • Daha sonra üçüncü satırdaki boşluğa başvuru yaptığınız seneyi girin.
  • Başvuru esnasında size verilen başvuru numarasını dördüncü satıra yazdıktan sonra bir alt satıra T.C. kimlik numarasını ya da yabancı kimlik numarasını yazın.
  • Daha sonra en alt satırdaki boşluğa ise sayfada görmüş olduğunuz güvenlik kodunu girin ve en alt bölümde yer alan mavi renkli buton içerisindeki “sorgula” yazısına tıklayın.

TKGM sisteminden tapu başvurusuna ilişkin sorgulama yapmak için TIKLAYINIZ! 

Tapu ve Parsel Sorgulama İşlemleri Nereden ve Nasıl Yapılır?

Tapu Kayıt Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik no ile tapu sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirmek mümkündür. e-Devlet sistemi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü tapu bilgileri sorgulama hizmeti aracılığıyla tapu kayıtlarınıza ait tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

  • Tapu kayıt bilgilerinizi sorgulamak için ilk olarak bu bölümün en altında yer alan bağlantıya tıklayıp ilgili sayfayı açın.
  • Giriş bölümüne geçebilmek için karşınıza çıkan sayfadaki mavi renkli kutucuk içerisinde yer alan “kimliğimi şimdi doğrula” yazısına tıklayın.
  • Giriş sayfasına ilgili boşluklara T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet parolanızı doğru bir şekilde yazdıktan sonra alt tarafta yer alan “sisteme giriş yap” yazısına tıklayın.
  • Eğer e-Devlet parolanızı henüz temin etmediyseniz mesai günü ve saati içerisinde olmak koşuluyla herhangi bir zamanda size yakın konumda yer alan herhangi bir PTT ofisine giderek içerisinde şifrenizin yazılı olduğu zarfı satın alabilirsiniz.
  • Şifrenizi unutmanız durumunda ise giriş sayfasında yer alan “şifremi unuttum” bağlantısını kullanarak şifre sıfırlama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için sistemin sizden güvenlik amaçlı talep ettiği kimlik bilgilerinizi ve yakın bir akrabanıza ait T.C. kimlik numarasını yazdıktan sonra cep telefonunuza gönderilen kısa mesajdaki güvenlik kodunu girerek yeni bir şifre belirleyebilirsiniz. Bir yakınınıza ait T.C. kimlik numarasına ulaşamıyorsanız ya da sistemde kayıtlı bir cep telefonu numaranız bulunmuyorsa bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Yeni bir şifre temin etmek için tekrar bir PTT ofisine gitmeniz gerekir.
  • Diğer taraftan e-Devlet şifresi kullanmadan da sisteme giriş yapıp tapu kayıt bilgilerini sorgulamak mümkündür. Giriş sayfasındaki üst menüde yer alan T.C. kimlik kartı, mobil imza, internet bankacılığı ya da elektronik imza opsiyonlarından size uygun olanı seçtikten sonra gerekli aşamaları takip edip sisteme giriş yapabilirsiniz.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra adınıza kayıtlı olan tüm taşınmazların listesini görebilirsiniz. Bu listede taşınmazın yer aldığı şehir, ilçe, mahalle ya da köy, taşınmazın niteliği, ada ve parsel numarası gibi bilgilere ulaşmanız mümkündür.
  • Tapu detaylarına ulaşmak istediğiniz taşınmazın yer aldığı satırdaki “detaylar” yazısına tıklayarak daha kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz.
  • Burada ise taşınmazın yüz ölçümü, haritadaki konumu, cilt ve sayfa numarası gibi pek çok tapu kayıt bilgisine ulaşmanız mümkündür.

e-Devlet sisteminden tapu kayıt bilgileri sorgulama işlemi yapmak için TIKLAYINIZ!

Henüz bir e-Devlet şifresi temin etmediyseniz nereden ve nasıl e-Devlet şifresi alındığını buradan öğrenebilirsiniz: e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

 

Tapu Harcı Ödeme Süresi Kaç Gündür?

15 gündür.

Tapu Harcını Ödemezsek Ne Olur?

Tapu işlemleriniz gerçekleşmez.

Yazımızı Puanlamak İster misiniz ? [Total: 0 Average: 0]

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tapu Başvuru Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir