Tarım Bakanlığı’ndan lahmacun, pide, börek açıklaması! Artık sakatat kullanılmayacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım Bakanlığı’nın gelişen sağlık standartları ve tüketici haklarına daha fazla önem verme çabaları çerçevesinde alınan bu karar, gıda sektöründe de önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Sakatat eti, özellikle mide, karaciğer, dalak gibi iç organların kullanıldığı ve bazı kesimlerce lezzet açısından tercih edilen bir malzeme olarak biliniyor.

81 il için yeni talimat geldi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, lahmacun, pide, börek gibi gıdaların üretiminde kullanılan malzemelere ilişkin denetim talimatını yeniledi. Bakanlık, 81 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gönderdiği yeni talimatla, pide, lahmacun ve börek gibi gıdaların üretiminde farklı hayvan türlerinden etlerin ve sakatatın birbirleri ile karıştırılmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Etiket bilgisi ve beyanı dışında bu tür karışımların yapılmaması gerektiğini vurgulayan bakanlık, bu şekilde tüketicilerin sağlığını korumayı amaçladıklarını bildirdi. Bu yeni talimat ile birlikte gıda üreticileri, daha kontrollü ve güvenilir üretim yapmak zorunda kalacak. Tüketiciler ise etiket bilgisi üzerinden doğru ürünleri tercih edebilecekler. Bakanlığın denetimleriyle sağlıklı gıda tüketimi hedeflenirken, tüketicilerin bilinçli seçimler yapmaları teşvik ediliyor.

Yeni talimat yayınlandı! Gazete yazarı açıkladı

Gıda güvenliği ve tağşiş skandallarıyla sık sık gündeme gelen sektörde yeni bir talimat yayınlandı. Ekonomi gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım, konuya ilişkin olarak yedi maddeyi sıraladı.

İlk maddeye içerisinde, pide, lahmacun ve börek gibi gıdaların üretiminde etiket bilgisi ve beyanı dışında farklı hayvan türlerinden etlerin ve sakatatın birbirleri ile karıştırılmaması gerektiği belirtildi. Sığır eti ile koyun veya keçi eti karıştırılabileceği ancak kırmızı et ile beyaz etin karıştırılamayacağına vurgu yapıldı.

İkinci madde ise pide, lahmacun ve börek gibi gıdaların üretiminde sadece kırmızı et kullanılabileceği, farklı bir et türü kullanılacaksa (örneğin tavuk eti veya deniz ürünleri) bu durumun menüde veya ürün adında açıkça belirtilmesi gerektiği ifade edildi.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarım Bakanlığı’ndan lahmacun, pide, börek açıklaması! Artık sakatat kullanılmayacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir