Tekirdağ'daki okulların depreme dayanıklılığı, hastanelerin durumu endişe veriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, şehrindeki eğitim, sağlık, çevre ve ulaşım sorunlarına dikkat çekerek, iktidar partisi ve bakanlıklara yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Yontar, Millî Eğitim Bakanına şehrindeki okulların depreme dayanıklılığı hakkında soru önergesi verdiğini belirterek, “Bakanlık marifetiyle Tekirdağ’daki çocuklarımıza reva görülen okulsuzluk, ikili eğitim, 40 kişinin üzerinde sınıflar, aynı binada 2-3-4 okul, 3-4 yaşında çocuklarımızın gidebileceği devlet kreşinin olmayışı, eğitim öğretimin içinin boşaltılması, ÇEDES Projesi’ni uygulamak istemeniz… Aslında ulaşmak istediğiniz amacı gayet iyi anlıyoruz: Cahil bir toplum yaratmak, Cumhurbaşkanının dediği gibi, cahil, dindar, kindar bir nesil ama başarılı olamayacaksınız.” dedi.

Okulların Durumu

Yontar, şehrindeki 63 okul için yıkım kararı verildiğini, 8 tane okulun yapıldığını, 6 okulun inşaatının devam ettiğini, 40 tanesinin de programa alındığını dile getirdi.

“2014 yılında Tekirdağ büyükşehir olduğunda ilk icraatı 11 ilçeye 11 okul yapmak oldu, iyi ki de yapmış.” diyen Yontar, Millî Eğitim Bakanlığının kendinin olan görevi hayırsever vatandaşlara devrettiğini ve onların yaptığı okulları açmakla övündüğünü söyledi. Yontar, eğitime katkı veren tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Hastanelerin Durumu

Yontar, şehrindeki hastanelerin durumunu da eleştirdi. “Mevcut hastanelerimize baktığımız zaman da doktorların olmadığını, bölümlerin kapandığını, kanser hastalığında patlama olmasına rağmen radyoloji servislerin çalışmadığını; radyolog, onkolog, cerrah eksikliğinin tavan yaptığını; üniversite hastanesinde göz bölümünün kapandığını, ameliyatların yapılmadığını yani hastanelerin hiçbir bölümünde vatandaşlarımızın yeterli hizmeti alamadığını görüyor ve yaşıyoruz.” dedi.

67 bin nüfuslu olan Ergene ilçesinde hastane bile olmadığını belirterek, “Sürekli hastane yapmakla övünen iktidar, Ergene’ye neden hastane yapmıyor?” diye sordu. Yontar ayrıca MHRS sisteminin çalışmadığını ve randevu almanın imkânsız olduğunu ifade etti.

Çevrenin Durumu

Yontar, çevre sorunlarına da değindi. “Cumhurbaşkanına pırıl pırıl aktığı söylenen Ergene Nehri’nin aslında endüstriyel, evsel ve zirai ilaçların karışmasıyla simsiyah aktığını, halk sağlığını, gıda güvenliğini tehdit ettiğini biliyoruz. Bölgemizde kanser vakaları ve ölümler tavan yapmış durumda.

Derin deşarj üniteleri çalışmamakta ve bu da Marmara Denizi’nde müsilaja sebep olmaktadır.” diyen Yontar, son zamanlarda Çorlu’da teneffüs edilen havanın gözleri ve genizleri yaktığını ve bunun astım, bronşit, KOAH ve göz hastalıklarının artışına sebep olduğunu söyledi. Yontar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilimizle alakalı acilen bir eylem planı hazırlaması ve denetimlere başlaması gerektiğini vurguladı.

Yol Yapımı

Yontar, son olarak yol yapımı konusunda da iktidarı eleştirdi. “Her platformda ‘Yol yaptık.’ diye övünen iktidar…” diyerek sözlerine başlayan Yontar, şehrindeki yolların bozuk olduğunu, asfalt çalışmalarının yetersiz kaldığını, trafik sıkışıklığının arttığını ve ulaşımın zorlaştığını belirtti. Yontar, “Yol yapmak sadece asfalt dökmek değildir.

Yol yapmak demek; alt yapıyı yapmak, kaldırım yapmak, bisiklet yolu yapmak, aydınlatma yapmak demektir. Bunların hiçbiri yapılmamıştır.” dedi.

Yontar, iktidar partisinin şehrine hizmet etmediğini, vatandaşların sorunlarını görmezden geldiğini ve kendilerine rant sağlamak için çalıştığını iddia etti. Yontar, “Tekirdağ halkı bunlara prim vermeyecek, sandıkta gereken cevabı verecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tekirdağ'daki okulların depreme dayanıklılığı, hastanelerin durumu endişe veriyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir