Threads Uygulaması Nedir ve Ne İşe Yarar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Facebook’un sahibi Meta, Twitter’a rakip bir uygulama olan Threads’i başlattı Peki bu threads uygulaması nedir ne işe yarar. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, uygulamayı açtıktan sonra “Threads’e hoş geldiniz” dedi.

Uzmanlar, Instagram ile bağlantılı konuların, Twitter’ın son değişikliklerinden bıkmış kullanıcıları çekebileceğini söylüyor. Metin tabanlı uygulamalar aynı anda 500 karaktere kadar paylaşım yapabilir. Twitter’a benzer şekilde, bağlantıları, fotoğrafları, videoları ve metin mesajlarını paylaşmak için ileti dizilerini kullanabilirsiniz.

Threads Uygulaması Nasıl Kullanılır Ve Ne İşe Yarar?

Meta yaptığı açıklamada, “threads, topluluğun bugün ilgilenilen konulardan yarının trendlerine kadar her şeyi tartışabileceği bir yer haline geliyor. Diğer içerik oluşturucuları takip edebilir ve onlarla doğrudan bağlantı kurabilirsiniz” dedi. Ardından kendi sadık takipçilerinizi oluşturabilir ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşabilirsiniz.

Threads Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Threads Twitter uygulamasıyla çok benzer. Kesintisiz benzerlik mevcut, Birçok kişinin Mark Zuckerbergin threads uygulamasını nasıl kopyaladığı ve yapıştırdığı hakkında şakalar yapmasına sebep oldu. Konular ve Twitter yine de aynı şekilde çalışmıyor. Konular hesabınızı oluşturduktan ve ilk gönderinizi göndermeye hazır olduğunuzda, başlamak için şu adımları izleyin.

Threadsın İşlevi Nedir?

Threads uygulaması, 500 karaktere kadar mesaj göndermenize olanak tanır. Bu, Twitter’ın şu anda sunduğu 280 karakterden çok daha fazladır (Twitter Blue’ya kaydolmadıysanız) ve Mastodon tarafından sağlanan standart 500 karakterle eşleşir. Gönderiler fotoğraflar, 5 dakikaya kadar videolar ve web bağlantıları içerebilir.

 Threads’ın kaydolma işlemi, özellikle uygulamanın Instagram ile entegre olması nedeniyle şaşırtıcı derecede kolaydır. (Bununla birlikte, Instagram’ı henüz kullanmadıysanız, o kadar da etkileyici değil.) Bu, Mastodon ve Bluesky gibi diğer Twitter rakipleriyle keskin bir tezat oluşturuyor. Mastodon ve Bluesky’nin zaten karmaşık kayıt süreçleri var ve bu da olasılıkları ertelemeyi kolaylaştırıyor. .

Instagram Threadsı Nasıl Kullanılır?

Threads uygulamasının indirme işlemi yapıldıktan sonra mevcut Instagram hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adınız (eğer varsa) ve kimlik bilgileriniz de Threads hesabınıza taşınarak profilinizi yeni Threads hesabınız için özelleştirmenize tanır.

Instagramda halihazırda takipte olduğunuz hesapları otomatik olarak takip etmeyi seçebilir veya takip edilecek yeni hesaplar bulmak ve eklemek için Konular uygulamasını kullanabilirsiniz. Feed’iniz, takip ettiğiniz kişilerin gönderileri ve önerilen içeriğinin bir karışımıdır. Rakip uygulamalar gibi, diğer kişilerin gönderilerini yanıtlayabilir, yeniden yayınlayabilir ve alıntı yapabilirsiniz.

Threads’de Gönderi Oluşturma

Konu oluşturma ekranını açmak için Konular uygulamasının herhangi bir yerinden ekranın alt orta kısmındaki oluştur simgesine dokunmanız yeterlidir. Metin kutusuna yazmaya başlayın. Metin metin kutusuna sığmazsa, yeni bir metin bloğu oluşturmak için Konu Ekle’ye dokunun. Konu gönderileri 500 karakterle sınırlıdır.

Konuyu kimlerin yanıtlayabileceğini seçmek için gönderi ekranının sol alt kısmındaki Herkes Yanıtlayabilir’e dokunun. Yanıtları yalnızca takip ettiğiniz, bahsettiğiniz veya herkese açık bıraktığınız kişilerle sınırlayabilirsiniz. Bu varsayılan seçenektir. Gönderinizi yayınlamak için sağ alttaki Yayınla’yı tıklayın.

Instagram kullanıcıları hiçbir ek işleme gerek kalmadan threads kullanabiliyorlar. Bu ne kadar artı katar takip etmek güç ancak bir çok insan twitter ve instagram hesaplarında farklı profiller çizdikleri için tercih konusunda negatif etki yaratabileceğini düşünmekteyiz.

Sizlerin yorumları nelerdir?


 

BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Threads Uygulaması Nedir ve Ne İşe Yarar?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir