Türk kahvesinin birçok çeşidi bulunurken, yapılış şekillerinde de farklı yöntemler bulunmaktır. Peki, son zamanlarda kahve makinesiyle pişirilen Türk kahvesinin en lezzetli hali hangi şekilde oluyor? Türk kahvesinin lezzetini arttırmak için ne yapmak gerekir? İşte bu soruların yanıtı…
Lezzetli Türk kahvesi nasıl yapılır?
Türk kahvesi yapmak için kahve çekirdeklerinin ince olması önemlidir. Çok ince toz şeklinde olması için öğütücülere dikkat etmeniz gerekir. Türk kahvesinin en temel malzemesi kahve ve su olurken, daha tatlı isteyenler şeker de ekleyebiliyorlar. Su eklemeden önce suyunuzun soğuk olmasına dikkat etmeniz gerekir. Soğuk su ile yapılan kahvenin köpük miktarı da daha fazla olacaktır. Bir diğer önemli noktalardan biri de kişi başına 2 çay kaşığı kahve, şeker kullanılıyorsa 1 çay kaşığı şeker eklemeniz gerekir.
Ocakta pişen kahve kaynadığında genellikle direkt fincanlara dökeriz. Bu yöntem kahvenizin köpüğünün gitmesine sebep olur. Bunun için, kahvenizin köpüklerini eşit bir şekilde fincanın yarısına paylaştırmalı ve ardından iki taşımdan sonra kalan kahveyi de üzerine eklemeniz gerekir.
Bol köpüklü kahve nasıl yapılır?
Bol köpüklü ve lezzetli bir kahve içmek istiyorsanız, kahve çekirdeklerinizi imkanınız varsa kendiniz kavurmalı ve kendiniz öğütmelisiniz. Taze taze kavrulan ve öğütülen kahvenin hem lezzeti hem de kokusu güzel olacaktır. Bunun için küçük bir el değirmeni alabilir ve evinizde kolay bir şekilde kahve çekirdeklerini öğütebilirsiniz.
Kahvenizi mutlaka ağzı sıkı bir şekilde kapatılan kavanozların içinde saklamalısınız. Uzun süre bekletilen kahvelerin hem kokusu hem de lezzeti istediğiniz kahveyi vermeyecektir. Nemli kaşığı kahvenizin içinde bekletmemeli ve kahve pişirirken, temiz ve soğuk içme suyu kullanmalısınız. Musluk suyundaki klor kahvenizin tadını etkileyeceği için mutlaka suyun temiz olduğundan emin olun. Kahvenizi beklettikten sonra tekrardan ısıtıp tüketmemeye de dikkat etmelisiniz.