Uyuz salgını artıyor! Prof. Dr. Murat Durdu, uyuz salgınlarına karşı uyardı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Murat Durdu, kliniklere gelen her 40 hastadan en az 3’nün uyuz olduğunu dile getirdiği konuşmasında son zamanlarda uyuz salgınlarında büyük bir artış olduğunu bildirdi. Peki uyuz salgınından korunmak için alınması gereken tedbirler neler? Uyuz hastalığı nasıl teşhis edilir? Uyuz bulaşıcı mı? Tüm soruların cevaplarını ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz….

Prof. Dr. Murat Durdu, uyuz salgınlarına karşı uyardı

TÜRK Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Durdu, uyuz salgınlarında büyük bir artış olduğunu bildirdi. Özellikle, şubat ayında meydana gelen deprem felaketi ardından uyuz salgınları gittikçe arttığını açıklayarak, vatandaşları uyaran Prof. Dr. Murat Durdu, insanların uyuz semptomları nedeniyle yaşadıkları kaşıntının TÜRK Dermatoloji Derneği  gündem konusu haline geldiğine dikkat çekti. Uyuz semptomları ve salgının artışı ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getiren profesör, vatandaşları bilinçlendirmek adına tüm çalışanları yaptıklarını ifade etti.

Uyuz salgınından korunmak için alınması gereken tedbirler neler?

TÜRK Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Durdu, “Erkeklerde kasık bölgesi, koltuk altı, el, parmak aralarında oluşan şiddetli ve bitmeyen kaşıntılarda vatandaşlar, uyuz mutlaka akılarına getirmeli. Özellikle, kalabalık bir ortamda yaşayan kişiler, aksi ispatlanıncaya kadar mutlaka uyuzu olabilme ihtimalini göz önünde bulundurması gerekmektedir. Bitmeyen şiddetli kaşıntısı olan kişilerin muhakkak dermotoskopik olarak incelenmesi gerekmektedir. Uyuz tanısı konulan kişilere uygun tedavi yöntemleri uygulanması gerekmektedir. Uyuz tanısı konulmuş kişilerin, aile bireylerinin de tedavisi edilmesi gerekmektedir. Uyuz tanısı konulan kişiler yıkanmadığında taktirde hastalığın deri geçişini artıracağından dolayı, hastanın günlük yıkanması bu sıklığı azaltmasına yardımcı olacaktır Uyuz hastalığında en önemli husus ise temas, uyuz olan kişilere yakın temaslardan kaçınılması önem teşkil etmektedir. Mikroskobik olarak incelendiğinde çok kolay hareket eden bakteriler, kişiden kişiye tokalaşırken bile bulaşabilir. Bu nedenden dolayı yakın temastan kaçınması en doğru önlem olacaktır”

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uyuz salgını artıyor! Prof. Dr. Murat Durdu, uyuz salgınlarına karşı uyardı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir