Veli İzin Belgesi Nasıl Olmalı? Veli İzin Dilekçesi Örneği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Veli İzin Belgesi Nasıl Olmalı? Veli İzin Dilekçesi Örneği; Veli izin belgesi nasıl hazırlanır gelin birlikte bakalım. Veli İzin Belgesi Nedir? Veli İzin Dilekçesi Nasıl Yazılmalı gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Hemen hemen tüm okullar, öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak, onlara özgüven aşılamak, sorumluluk bilinci kazandırmak, mevcut yeteneklerini geliştirmek veya olası yeteneklerini ortaya çıkarmak, milli ve manevi kültürel değerleri öğretmek maksadıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirir.

Bu faaliyetler spor, gezi, tanıtım, film veya tiyatro gösterimi gibi etkinliklerdir. Ancak bu etkinliklere katılabilmek için öğrencinin, katılmasında bir sakınca olmadığını tasdik eden veli izin belgesi alması gerekir.

Makalede Neler Var?

Veli İzin Belgesi Nedir?

Veli İzin Dilekçesi Nasıl Yazılmalı?

Sosyal Etkinlikler Nasıl Düzenlenir?

Hangi Alanlarda Sosyal Etkinlik Düzenlenebilir?

Özürsüz Devamsızlık Hakkı Kaç Gündür?

Özürlü Devamsızlık Hakkı Kaç Gündür?

Veli İzin Belgesi Nedir?

İki türlü aile izin onay belgesi bulunuyor. Bu belgelerin benzer isimler taşımalarından dolayı hem öğrenciler hem de velilerde kafa karışıklığı oluşabiliyor. Veli izin belgesinin ilki, öğrencinin doktor raporu olmaksızın devamsızlık yapması halinde, bu devamsızlığının velinin bilgisi dahilinde olduğunu gösteren ve öğrencinin mazeretli devamsızlık hakkından düşülmesini sağlayan belgedir. Bu belgenin olmaması halinde öğrencinin devamsızlık yaptığı durumda kaydı, 10 günlük mazeretsiz devamsızlık hakkından düşer.

İkinci ve yazımızın konusu olan veli izin belgesi ise öğrencinin okul tarafından düzenlenen etkinliklere katılmasına onay veren belgedir. Veli izin belgesi spor, gezi, yemin töreni, tiyatro ve benzeri pek çok farklı etkinlik için verilebilir. Bu belge olmadan öğrenci düzenlenen etkinliklere katılamaz.

Veli İzin Dilekçesi Nasıl Yazılmalı?

Dilekçeler resmi bir kuruma yazıldığından kullanılan dil de buna uygun olmalıdır. Tüm dilekçeler gibi veli izin belgeleri de “gereğini arz ederim” şeklinde bitmelidir. Dilekçelerde genel olarak yapılan bir hata, dilekçe değil tutanak yazılıyormuş gibi yazının uzun tutulmasıdır. Dilekçeler kısa ve konuya dair net olarak anlaşılabilir şekilde yazılmalıdır.

Veli izin dilekçesinde yer verilecek konu başlıkları şu şekildedir:

Dilekçenin konusu: Dilekçenin hangi etkinlik kapsamında yazıldığını belirtir.

Öğrenci bilgileri: Öğrencinin sınıfı, numarası ve adı-soyadı gibi herhangi bir olası karışıklığı önleyecek detaylı bilgisi aktarılır.

Tarih: Dilekçenin ne zaman yazıldığını belirtir. Dilekçelerde dilek/istek metninden sonra sağ alt köşeye, velinin isim ve imzasından önce dilekçenin yazıldığı günün tarihi atılır.

Veli isim ve imzası: Dilekçede, veli tarafından düzenlendiğini tasdik eden isim ve imza yer alır.

Velinin iletişim bilgileri: Gerekli görülmesi halinde çocuğun güvenliğinden sorumlu kişilerin veliyle irtibata geçebilmeleri için velinin adres ve telefon bilgileri dilekçeye yazılır.

Ekler: Eğer dilekçeyle birlikte ek belge de verilmesi gerekiyorsa eklerin ismine göre, dilekçenin sol alt köşesinde eklerin konusu ve içeriği belirtilir. “Ek 1: Nüfus cüzdanı fotokopisi” şeklinde ekler yazılabilir.

Bu bilgiler dilekçede çok kısa ve net bir şekilde verildikten sonra dilekçenin yazılma nedeni belirtilir ve “gereğini arz ederim” yazılarak dilekçe sonlandırılır. Dilekçede teferruata girmek, hem genel dilekçe kurallarına aykırı hem de okuyan kişinin dikkatini dağıtma ihtimali sebebiyle gereksizdir. Mevcut veli izin belgesi örneğimizi indirerek daha net bir fikir elde edebilirsiniz.

Veli izin dilekçesi örneğini indirmek için TIKLAYINIZ!

Sosyal Etkinlikler Nasıl Düzenlenir?

Okul tarafından düzenlenmesi planlanan etkinliklerle ilgili izinler gidilecek lokasyona bağlı olarak farklı makamlar tarafından verilir. Buna göre;

  • Okulun bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirilecek etkinliklere okul müdürü,
  • İl sınırları dışındaki etkinliklere mülki idare amiri,
  • Yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklere valilik izin verir.

İl/ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirilecek etkinliklere eğitim kurumunun müdürü izin verse de müdüriyetin, bu etkinlikten en az üç gün önce okulun bağlı olduğu milli eğitim müdürlüğünü resmi yazıyla bilgilendirmesi gerekir.

Hangi Alanlarda Sosyal Etkinlik Düzenlenebilir?

Eğitim kurumu müdürlüğü, öğrencilerin ihtiyaç duyduğunu düşündüğü veya yeteneklerinin ön plana çıkmasını sağlayacağına inandığı pek çok farklı alanda sosyal etkinlik ve faaliyet düzenleyebilir veya düzenlenen etkinliklere öğrencilerin katılımını sağlayabilir. Bu faaliyetler Milli Eğitim Bakanlığının konuyla ilgili yönetmeliğinde;

  • Sportif yarışmalar,
  • İzcilik ve gençlik kampları,
  • Proje sunumu,
  • Kermes,
  • Sergi,
  • Fuar,
  • İmza günü,
  • Sempozyum
  • Panel,
  • Konferans,
  • Turnuva,
  • Şiir dinletisi,
  • Tiyatro, halk oyunu veya müzik gösterileri,
  • Anma, tanıtım ve mezuniyet günleri
  • Geziler olarak belirtilmiştir.

Mevzuatta gerçekleştirilebilecek veya öğrencilerin katılımı sağlanabilecek sosyal etkinlikler bu şekilde belirtilmiş olsa da bunlarla sınırlı değildir. Etkinliğin düzenleneceği yere bağlı olarak yetkili makamlardan alınacak izinler sayesinde mevzuatta belirtilmeyen alanlarda da sosyal etkinlikler düzenlenebilir veya düzenlenen etkinliklere katılım sağlanabilir.

Öğrenci Okul Numarası Öğrenme ve Sorgulama

 

Özürsüz Devamsızlık Hakkı Kaç Gündür?

10 gündür.

Özürlü Devamsızlık Hakkı Kaç Gündür?

20 gündür.

Yazımızı Puanlamak İster misiniz ? [Total: 0 Average: 0]

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Veli İzin Belgesi Nasıl Olmalı? Veli İzin Dilekçesi Örneği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir